Blant de tre vanlige typene frontlykter, hvilken genererer minst varme?

I moderne bilbelysningsteknologi er halogenlamper, HID (high-intensity gas discharge lamps) og LED (light-emitting diode) lamper de tre vanligste typene. Hver lampe har sine egne unike fordeler og ulemper, men under de samme strømforholdene har varmen som genereres av forskjellige lamper betydelige forskjeller.

 

Halogen lamper

 

Halogen lamper

 

Halogenlamper er den tradisjonelle typen billykter. Arbeidsprinsippet ligner på vanlige glødelamper, og wolframglødetråden varmes opp av elektrisk strøm for å få den til å lyse. Glassskallet til halogenlampen er fylt med halogengass (som jod eller brom), som kan forlenge levetiden til glødetråden og øke lysstyrken.

I tillegg genererer halogenlamper mye varme, forbruker mye energi, og temperaturen kan komme opp i mer enn 200 grader celsius under arbeid.

 

HID-lamper (xenon-lamper)

 

Xenon lamper

 

HID-lamper, også kjent som gassutladningslamper med høy intensitet, avgir lys ved å fylle pæren med inerte gasser som xenon og generere en lysbue under høy spenning.

Temperaturen på HID-lamper kan nå 300-400 grader Celsius når de jobber mer enn ti minutter etter at de er slått på, mens temperaturen utenfor pæren er litt lavere enn kjernetemperaturen, og naturlig kjøling brukes vanligvis.

 

LEDheadllys

 

 led frontlykt

 

LED-lys er en type billykter som har blitt stadig mer populær de siste årene. Den sender ut lys gjennom lysemitterende dioder under påvirkning av strøm, og har egenskapene til høy effektivitet og energisparing.

Varmen som genereres av LED-lys er relativt lav, vanligvis rundt 80 grader Celsius. Dette er fordi den elektro-optiske konverteringseffektiviteten til LED-lys er høy, og mesteparten av energien omdannes til lysenergi i stedet for varmeenergi.

 

Hvorfor gjør LEDhodegenererer lys mindre varme?

 

Elektro-optisk konvertering

Den elektro-optiske konverteringseffektiviteten til LED-lys er svært høy, og mesteparten av den elektriske energien kan omdannes til lysenergi. Derimot genererer halogenlamper og HID-lamper mye varme under lysemitteringsprosessen.

 

Lavt strømforbruk

LED-lys har lavt strømforbruk, vanligvis fra noen få watt til titalls watt, mens halogenlamper og HID-lamper har mye høyere strømforbruk.

 

Halvledermaterialer

LED-lys bruker halvledermaterialer for å avgi lys, som ikke genererer mye varme som wolframfilamenter når strømmen går gjennom dem. Den lysemitterende prosessen til halvledermaterialer er mer effektiv og stabil.

 

Design for varmeavledning

Selv om LED-lys i seg selv genererer lav varme, er de mer følsomme for temperatur, så LED-lys trenger tilleggsfunksjoner for å hjelpe hele frontlyset aktivt å spre varmen.

Det er mange måter ålede bort varme for LED-lykter. Den mest populære varmespredningsmetoden er radiator + vifte.

 

LED-hodelykt med effektiv varmeavledning

 

DetteK11 LED hovedlyspæreer laget av luftfartsaluminium, som har utmerket holdbarhet og varmeavledning. Det indre av frontlykten bruker superledende termisk kobbermateriale og kjøleviftedesign, som ikke bare har høy lysstyrke, men også har god varmeavledning og levetid.

Denne frontlykten tåler høye og lave temperaturmiljøer, og har en innebygd vanntett vifte, som kan gi deg klare lyseffekter selv under tøffe miljøforhold


Hvis du vil vite mer eller kjøpe billykter, vennligst kontakt WWSBIU-tjenestemenn direkte:
Selskapets hjemmeside:www.wwsbiu.com
A207, 2. etasje, Tower 5, Wenhua Hui, Wenhua North Road, Chancheng District, Foshan City
WhatsApp: +8617727697097
Email: murraybiubid@gmail.com


Innleggstid: 23. september 2024